News

Gestionarea conflictelor de munca

O realizare semnificativă a constat în reprezentarea unui jucător important din piața de handling aeronave la sol și tractare aeronave, în gestionarea conflictului colectiv de munca ce ar fi avut un impact negativ asupra companiei.

Societatea se confrunta cu un pericol iminent de declanșare a unei greve, cu grave consecințe asupra activității companiei și a traficului aerian. Prin muncă de echipă, implicare și diligență a fost posibilă amânarea grevei. Scopul pentru care a fost urmată această cale de acțiune a fost identificarea de soluții echilibrate pe termen lung.

Provocarea a fost triplă: de a găsi soluții juridice pentru interpretarea prevederilor codului muncii, coroborate cu legea dialogului social și cu legislația conexă; de a identifica cea mai bună variantă atât pentru angajator, cât și pentru angajați; și de a lua cea mai bună decizie strategică pe termen lung, ținând seama de potențialele riscuri asupra calității serviciilor oferite.

Decizia a fost cu atât mai dificilă, cu cât respectarea principiilor de etică a fost mai importantă pentru noi și clientul nostru. Ne păstrăm integritatea în business, respectăm munca îndeplinită cu profesionalism, dorim să depășim așteptările partenerilor noștri și acționăm pentru a preveni posibile viitoare conflicte.

Astfel, situația a fost stabilizată în urma negocierilor cu sindicatul, prin încheierea unui contract colectiv de muncă. Acesta, creat, implementat și adaptat ulterior servește la prevenirea și limitarea conflictelor de muncă.